Присъединете се

Контакт с насСтанете част от Семейно имение Зая - уникален проект за пътуване към сърцето на Европа чрез нейните хора, техните спомени и наследството, което са оставили след себе си. Това е идея за събиране на хора, възстановяване на традиции и изграждане на нови връзки между природата, историята и свободата.

 

Ние сме екип, който има идея и място, което може да се превърне в дом за много дейности, свързани с традиционните занаяти, работилници, развиване на художествени умения и сръчност. Място, с достатъчно капацитет за да предложи отлична база за настаняване, хранене и работа за група от около 20 човека.

 

По своя замисъл Семейно имение Зая не е хотел, а място за събиране и почивка за отбрани гости, които са тясно свързани с природата, изкарали детството си в игра до тъмно навън, познават имената на дивите цветя, помнят вкуса на истинските зеленчуци. Или искат да го усетят.

 

Идеята за Семейно имение Зая се появи, когато в нашите ръце попадна изключително хубав имот в с. Зая, област Габово, намиращо се на главния път Русе-Шипка-Стара Загора. Имотът е почти 3 декара, намира се в централната част на селото и до него води удобен асфалтов път. Към момента в имота има 4 постройки и богата градина от плодни дръвчета, лозе, кошери с пчели. Повече за селото и региона можете да видите тук.

 

За кого е този проект

 

Ние търсим инвеститори за да осъществим този проект. Но имаме своите предпочитания, за да има креативна симбиоза между нас. Основни посетители и партньори, които бихме искали да привлечем, са:

  • любителите древни занаяти, 
  • организации, които развиват талантите и умения на хората, 
  • неправителствени организации, които имат нужда от терен за сбирки и уъркшопове
  • пътешественици от цял свят, мотористи, къмпингари, 
  • почитатели на колоезденето, ездата, пешеходните походи, 
  • любителите на културния и алтернативен туризъм
  • приемаме домашни любимци и очакваме с голяма грижа семейства с деца и гости от чужбина.

 

Проектът ни е амбициозен, но съвсем не е скъп, тъй като липсва мащабно строителство или закупуване на големи активи. Успехът му зависи най-вече от старанието на участниците и професионалните им способности – от това нещата да се правят с грижа и внимание към детайла. Вижте нашата концепция тук.

 

Залагаме на оригиналните елементи от екстериора и интериора, голям двор, работилница, вписващи се в естествената среда на възрожденските селища от българските планини, естествената храна и възможността да се комбинира културния туризъм /вижте История на Зая тук/ с походи в планината, езда, риболов и чиста отмора сред природата.

 

Като модел ще ползваме подобни центрове в Европа и Америка, където сме били по време на наши пътувания, като лично ще пренесем и адаптираме техния опит тук.

 

Плановете ни са да ремонтираме основните сгради, като сменим предназначението на някои, както и да превърнем част от обширния двор в удобен къмпинг. По-подробно за нашите намерения в скици и проекти можете да видите тук.

 

Как можете да участвате

 

Крайната ни цел до края на тази година е да наберем 22 000 лв./11 000 евро за да можем в началото на следващото лято да отворим врати за първите си гости. Повече за това можете да видите тук.

 

Осъзнавайки, че започваме да развиваме визионерска идея в трудни времена ние разчитаме на подкрепата на нашите фенове. Всеки, който пожелае може да се включи в работата по сайта ни тук.

 

В момента нашето най-голямо предизвикателство е да популяризираме проекта, за да достигне до хората, които биха станали част от него. Можете да ни окажете огромна подкрепа като оставите следа към този сайт чрез различните банери, които сме подготвили тук.

 

На разположение сме завсякакви въпроси и коментари. Моля, не се колебайте да се свържете с нас на мейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , телефон 0888517606, skype: Grahche. На ваше разположение е нашият домакин Лиза Мороз.